Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Γ.Σ Περιστερίου θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό για μια θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κι ο Κώστας Λούδης τονίζει πως “άπαντες στην ομάδα είμαστε έτοιμοι για μία ακόμα υπέρβαση”!

Μετά τον Α.Ν.Ο. Γλυφάδας (14-7), ακολούθησε η επιτυχία της Θεσσαλονίκης, το 10-8 επί του Π.Α.Ο.Κ και η πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Τώρα, στο πρόγραμμα βρίσκεται ο Εθνικός. “Η αλήθεια είναι πως, από την στιγμή που δεν κληρωθήκαμε με τον Ολυμπιακό, οι πιθανότητες να βρεθούμε στον τελικό είναι αυξημένες” λέει ο τεχνικός του Γ.Σ.Π., Κώστας Λούδης κι εξηγεί το γιατί: “Αν πάρουμε αντικειμενικά την κλήρωση, θα την έλεγα εύκολη, όσο εύκολη βέβαια μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε κόντρα σε μια ομάδα της Α1 και με ιστορία όπως είναι ο Εθνικός. Θεωρητικά όμως, είναι σίγουρα πιο βατός αντίπαλος απ’ ότι ο Ολυμπιακός κι ο Απόλλωνας. Αυτό μας δίνει τις πιθανότητες πρόκρισης αλλά για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει η ομάδα να παίξει εξίσου καλά όπως έκανε κόντρα στον Α.Ν.Ο. Γλυφάδας και τον Π.Α.Ο.Κ”. 

Ένας ημιτελικός έχει τον χαρακτήρα “do or die”. Στα ελληνικά, ο θάνατος του ενός δίνει ζωή στον άλλον και αυξημένες πιθανότητες να διεκδικήσει το όνειρο του. Για να το φτάσει όμως, απαιτείται “πολύ συγκέντρωση, να προσεγγίσουμε σωστά το παιχνίδι, θέλει ηρεμία… Δεν θέλει άγχος και πίεση γιατί κακά τα ψέματα, έχουμε κάνει ήδη την υπέρβαση μας με την παρουσία μας στο Final-4. Νομίζω πως η πίεση θα είναι στον Εθνικό καθώς έχει αυτό το “πρέπει”. Εμείς είμαστε το outsider, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε. Θέλω να πιστεύω πως θα φανούμε έτοιμοι κι αντάξιοι στις προσδοκίες του ημιτελικού”. 

“Τα παιδιά πιστεύουν στους εαυτούς τους”

Ο Γ.Σ.Π. θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε Final-4 Κυπέλλου Ελλάδος και στην Χιό, φιλοδοξεί να κάνει κάτι που ουδέποτε έχει συμβεί στο παρελθόν: “Αν καταφέρουμε αυτό το μικρό θαύμα και φτάσουμε στον τελικό, νομίζω πως θα συμβεί για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού και δεν ξέρω αν θα ξανασυμβεί, μια ομάδα της Α2 να φτάσει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος” τονίζει ο ζωντανός “θρύλος” του αθλήματος και καταλήγει: “Να μην ξεχνάμε όμως πως είμαστε το μεγάλο outisider. Αυτός ο τίτλος δεν φεύγει από πάνω μας. Είμαστε μια ομάδα της Α2, είμαστε μια ομάδα αμιγώς ελληνική και παίζουμε με ομάδες που έχουν ξένους παίκτες στο ρόστερ τους. Από την άλλη, αυτό εμάς δεν μας φοβίζει, έχουμε μεταξύ μας εμπιστοσύνη κι όλοι μαζί στην ομάδα μας και στις δυνάμεις μας. Από την μέχρι τώρα πορεία μας, έχουμε ανεβασμένη αυτοπεποίθηση κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τα παιδιά πιστεύουν στους εαυτούς τους κι όχι μόνο. Πιστεύουν πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, να κάνουμε μία ακόμα μεγάλη έκπληξη και να γράψουμε Ιστορία”!